Fintech startup Sign2Pay rondt eerste financieringsronde af

Belgisch-Nederlandse startup ontving 605.000,- euro investering van o.a. oud-oprichters Exact Software

20 JANUARI 2015, AMSTERDAM/ANTWERPEN
Samenvatting
De Belgisch-Nederlandse startup Sign2Pay maakt vandaag bekend zijn eerste investeringsronde van 605.000,- euro te hebben afgerond. Deze angel-ronde is tot stand gekomen met bijdrages van o.a. investeerders Arco van Nieuwland, oprichter van Exact Software en Lucas Brentjens, ex-CEO Exact Software. Voor 2015 staat er een nieuwe ronde in de planning.

Fintech-startup Sign2Pay stelt consumenten in staat via een mobiel apparaat met touchscreen aankopen af te rekenen, door gebruik te maken van de betaaloptie Sign2Pay. De koper hoeft ter verificatie alleen zijn handtekening te zetten op het scherm van een smartphone of tablet. Het te betalen bedrag wordt vervolgens automatisch afgeschreven van de rekening. Sign2Pay is opgericht door de ondernemers Nicolas Mertens, Nick Lloyd en Tom Schouteden.

Biometrische authenticatie

Sign2Pay’s digitale platform analyseert honderden datapunten in een enkele handtekening. Voor de verkopende partij biedt Sign2pay een beveiligingsniveau dat gelijk staat aan biometrische authenticatie en vele malen veiliger is dan traditionele wachtwoorden of pincodes. De technologie vereist geen extra apparaten zoals kaartlezers, vingerafdruklezers of andere biometrische toestellen. Sign2Pay kan inmiddels betalingen afhandelen van meer dan 3.700 Europese banken in 18 landen. Aan de verschillende technologieën werd een jaar ontwikkeld. Twee maanden geleden mochten de heren achter Sign2Pay hun innovatie zelfs voor de technologie-wereld presenteren op het prestigieuze TechCrunch event in Londen, tegelijk hun moment van lancering.

Groeigeld om verder uit te breiden

Na twee maanden zaken doen krijgt Sign2pay nu al één webwinkel per dag aan de lijn om hen te helpen met het mobiele gedeelte. Begrijpelijk, gezien het feit dat het aandeel mobiele bezoekers dit jaar het desktop-aandeel zal overstijgen. Wanneer deze omslag plaatsvindt, zal er opgeschaald moeten worden.

Webwinkelvakdagen

Op de Webwinkelvakdagen, die woensdag 21 januari 2015 van start gaan in Utrecht (Nederland), lanceert Sign2Pay een plug-in voor kleinere webshops. Deze oplossing zal beschikbaar zijn voor bestaande webshop-software, te weten Magento, WooCommerce en Prestashop. Dat betekent dat ook de kleinere online winkelier bancaire betalingen via handtekeningen kan ontvangen.

Citaten
"De oplossing van Sign2Pay – betalen met alleen een handtekening op een touchscreen – is even simpel als briljant. Voor zowel banken als consument biedt het vertrouwen dat betalingen via je mobieltje veilig verlopen. Met deze eerste investering willen wij bereiken dat Sign2Pay snel het leidende bancaire betalingsplatform voor mobile commerce wordt in de eurozone" Arco van Nieuwland, investeerder
"We zagen reeds voor de officiële lancering dat gerenommeerde, ondernemende investeerders zoals Arco van Nieuwland en Lucas Brentjens interesse in onze technologie toonden en de bereid bleken te investeren. Met dit groeigeld zullen wij in staat zijn ons salesteam verder uit te breiden en grotere M-commerce-spelers aan ons te binden in Nederland en België. Een volgende stap zal zijn een nog grotere financieringsronde op te halen en Sign2Pay internationaal, te beginnen in de rest van eurozone, uit te rollen." Nicolas Mertens, oprichter Sign2Pay
Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Sign2Pay

Sign2Pay provides a secure and convenient mobile payment method that allows consumers to use their touchscreen device to pay with their bank account number and personal signature. By removing the usual obstacles to paying online, visitors are more likely to complete their purchases, turning more prospects into customers.

Analysing hundreds of data points in a single signature, Sign2Pay provides the same level of security as fingerprint or facial recognition. Our technology works across all major platforms, covers over 3 700 banks across 18 European countries and supports all touch enabled devices.

berichten